Mariëlle van Beek

Docente Meditation des Tanzes ~ Sacred Dance

Tijdens mijn studie geneeskunde leerde ik deze dansvorm kennen. Vanaf mijn 5e tot mijn 15e jaar was het volgen van klassieke balletlessen erg belangrijk voor me, tot ik de prestatiedruk die daar bij kwam kijken niet meer fijn vond. Wat een bijzondere ervaring was het om in 1985 op het HFC Meditation des Tanzes ~ Sacred Dance door Friedel Kloke-Eibl te leren kennen. Het raakte me diep en zette een proces in gang. Van 1987 tot 1989 volgde ik de opleiding bij Friedel Kloke-Eibl, die toen nog in Nederland gegeven werd aan het instituut ‘Demian’.Inmiddels geef ik sinds 1990 cursussen in Nijmegen en sinds vele jaren ook elders in Nederland, België en Duitsland. Vanaf 1998 ben ik Lehrbeauftragte van het Ausbildungsinstitut Meditation des Tanzes ~ Sacred Dance Friedel Kloke-Eibl en geef ‘Intensief cursussen’, basisjaren en opleidingen.

Meditation des Tanzes ~ Sacred Dance

Meditation des Tanzes ~ Sacred Dance is voor mij een weg tot een dieper beleven van mezelf, een weg om steeds meer te worden wie ik in wezen ben. Ze geeft me de mogelijkheid steeds dieper te ervaren dat er meer is dan ik en de ander.

Als voorzitster en bestuurslid van het bestuur van de beroepsvereniging ‘Meditation des Tanzes ~ Sacred Dance’ probeerde ik zo’n 10 jaar bij te dragen aan het bewaren van de kwaliteit van deze dansvorm.

In mijn wekelijkse cursussen en op mijn dansdagen kunnen cursisten kennis maken met Meditation des Tanzes ~ Sacred Dance en probeer ik hen de vreugde en de spiritualiteit van deze dansvorm te laten ervaren. In de jaarcursussen en meerdaagse cursussen gaan we intensiever samen op weg in en met de dans.